Maalesef ülkemizin önemli sorunlarından biri eğitimsizlik. Bakıyorsunuz Avrupa’dan gelen vatandaşlarımıza geldikleri ülkedeki kuralları anlata anlata bitiremiyor.

Yok efendim bırakın ormanları kirletmeyi, mahallede halkı rahatsız etmeyecek hiçbir şey yapamazsınız mangal yakmak, çöpleri vaktinden önce bırakmak vs.

Peki, oradaki bu kuralları neden ırmağınız akışına kurban olduğun cennet varanında uygulamıyorsun? Bu ülkeyi bize zor şartlarda kazanıp teslim eden dedelerimizin kemikleri sızlıyor. Bir insan ancak ülkesine bu kadar düşmanlık yapabilir?

Yalova’da ormanlık alanlara moloz inşaat çöpü döken Alman mı? Ormanları bu denli başı boş bırakmanın eziyetini sonradan çekeceğiz.

Uğrunda öldüğünüz takım tutar gibi tuttuğunuz parti liderleri bu ülkede yolcu vatandaş hancı. Neden mi bazı siyasilerin tabiri caizse tuzu kuru, bugün Allah korusun ülkede işler kötü gider, atlar uçağa parasına göre yaşam standartlı iyi olan yerde keyfine bakar.

Diyeceğim ey vatandaş, bırak artık takım tutar gibi siyasi parti tutmayı.

Sabahtan akşama kadar partiyi övüyorsun, köprü, yol, hastane yapıldı diyorsun akşam olunca da garip bakkal Hasan emmiden peşin para ödediği sigarayı ondan borç istiyorsun.

Mangal yapıp keyif yapayım derken mahalleyi duman altı ediyorsun. Camiden çıkıyorsun, daha ayakkabını giymeden komşun Ali’nin dedikodusunu yapıyorsun!

Hayvanlara çok saygılı olduğunu söylüyorsun yolda gördüğün ilk mama kabını tekmeliyorsun. Kurban bayramını bekliyorsun dört gözle, kurban gelip çatıyor kestiğin kurban etlerini dondurucuya miden için hapsediyorsun, söyle yapmıyor musun?

Ormana gidip piknik yapıyorsun, kalktığında bıraktığın çöpleri görenler hayvan hakkına giriyor. O kadar hunharca ülke kaynaklarını heba ediyoruz ki, tarihte bunun örneği Moğol istilasında yaşandı.

Ülkesi için ağzından şiirler türküler düşünmeyenler ne ırmak bıraktı ne ağaç ne canlı.

Tacizciler aramızda kol geziyor. Her gün bir taciz bir kadın cinayeti ile uyanıyoruz. Ülke elini kolunu sallayarak sınırdan geçiş yapanların cennetine döndü. Bunu dile getirince Ensar muhacirden dem vuruyorlar.

Mehmetçik Suriye topraklarında ülke bekası için şehit olurken Suriyeli muhacirler, ‘ensarın sahilinde nargile’ tüttürüyor. Tıpkı durumumuz bit vatandaşın dediği gibi "20 senedir alevsiz yanıyordu ülke şimdi alevlerle yanıyor.”

Söyleyin Allah aşkına, bunun neresi vatanseverlik?