İnsan utanma duygusunu yitirince feryatları duymaz, alevleri görmez, yapılan her yanlışa alkış tutar.

Tıpkı, AK Partili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in “Evi hasar görenlere TOKİ 20 yıl ödemeli ev yapacak. Evi eski olan vatandaşlar ‘keşke bizim de evimiz yansaydı’ diyecekler” çıkışı gibi!

Ülke yanıyor, gücü eline geçirenler adeta Türk halkıyla alay eder gibi açıklamalar yapıyor.

Çiftçiyi ve hayvancılık yapanları perişan eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ormanların yanmasının birinci derece sorumlusu belediyeler olduğunu söyleyecek kadar acayipleşiyor!

Mesela Pakdemirli, hangarlarda çürüyen THK uçaklarının su kapasitesinin 4 bin 900 litre  olduğunu gerekçe göstermiş, açılan ihalenin ise 5 bin 900 litre  kapasiteliyle yapıldığını, böylelikle THK ihale dışı kaldığını belirtmiş oldu.

Marmaris, Bodrum, Manavgat küle dönmüş ama olsun bakan hala koltuğunda oturuyor!

Halk, birçok bölgeyi alevler sardığı ve söndürülmesi için kimsenin gelmediğini ağlayarak anlatıyor. Öteki tarafta ise TRT muhabiri kalkmış ‘yangın kontrol altına alındı’ diye haber yapıyor. Burnundan soluyan vatandaş da haklı olarak tepki gösteriyor.

Faks cihazının çıkardığı sesi çok sevdiğini söyleyen, Sedat Peker’in iddialarına bir türlü cevap veremeyen İçişleri Bakanı Soylu, evi yanan bir çocuğun gözyaşlarını silerken, ‘haberim yokmuş gibi fotoğrafı çekin’ pozları veriyor!

Türkiye’nin güneyi alevler içinde, insanlar, hayvanlar panik halinde, eski haline gelmesi, ‘betonlaştırılmazsa’ en az 20 yılı bulacak. Ormanlar yok oldu, gelin görün ki, bakanlar beyaz gömlekleriyle bölgede açıklamalar yapmanın telaşında!

İBB’nin merhum başkanı Kadir Topbaş abisiyle arası çok iyi olan gazeteci İbrahim Karagül, vicdanını, aklını bir kenara bırakıp, utanmayı da pas pas yapıp, ‘CHP, orman yangınlarında PKK ile birlikte hareket etti’ diyebiliyor!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ‘Yanıyoruz, kendi kendimize yetmiyoruz’ diyerek yurt dışından yardım isteyenleri suçluyor. Yapılanların devleti aciz göstermek olduğunu ileri sürüyor!

İnsanlar, Allah’ın sessiz kulları hayvanları alevlere teslim etmemek için canlarını tehlikeye atıp kurtarma çabasındayken, böylesi zor bir dönemde, ülke kavrulurken provokatörlerin bile aklına gelmeyecek sözler sarf edenleri Yaratıcıya havale ediyorum…