Kim ne derse desin, ciddi, uyarıcı, sarsıcı muhalefet, hem yerelde, hem genelde iktidar için kendisini yenileme, hatalarından vazgeçmek adına büyük fırsattır.

Bunu şu an Bursa’da fırsata çeviren kim var derseniz, İYİ Parti ile CHP derim.

Hatta İYİ Parti teşkilatının Cumhuriyet Halk Partisi’nin de önüne geçtiğini gözlemliyoruz.

Zaten yaraya merhem olan; feryadı, skandalı duyan, duyuran adımları ne kadar çok sıklaştırırsanız, önce vatandaşın teveccühünü kazanır, ardından da teşkilatınızı motive edersiniz.

***

Geçtiğimiz hafta, İYİ Parti Osmangazi Meclis üyesi Büşra Şahin ile sohbet ettik. Büşra Hanım, ele avuca sığmayan;  ‘meclis toplantılarına katıldık’ fotoğrafı paylaşmak yerine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın mecliste canını sıkan, ezberini bozan muhalefet yapıyor.

Malumunuz, Büyükşehir Belediyesi’nin hemen karşısında, Osmangazi Belediyesi’nin yıllardır reklamını yaptığı Elmasbahçeler Kültür Merkezi projesi vardı.

Dündar burası için, Bursa’nın göz kamaştıran merkezi olacağını sürekli dile getiriyordu.

Ne oldu, nasıl oldu bilinmez, Dündar’ın anlata anlata bitiremediği proje, aynı yere değil de,  mahallede farklı bir alana temeli atılarak başlandı!

Büşra Şahin, Hayat Hastanesi’nin yanındaki kupon araziyi Osmangazi Belediyesi, sağlık merkezine otopark olarak verdiğini söyledi.

Hatta hastane otoparkına Elmasbahçe Mahalle tarafından girip, Büyükşehir’e bakan cepheden çıkmanın bedelinin 6 lira olduğunu giriş, çıkış yapan bir müşteri olarak fişle belgelettirdiğini aktardı.

Nasıl ama otoparkın üst kapısından girip, alt kapısından çıkış yaptığınız takdirde, 6 TL ödemek zorundasınız. Merak ediyorum, böyle bir uygulama, hangi vicdana, değere sığar!

Yakını, komşusu, akrabasını bir telaş içinde otomobiliyle hastaneye getirenler, Hayat Hastanesi’nde otopark kumpasıyla karşı karşıya kaldıklarının acıklı fotoğrafı bu!

Sınır kapısı gibi, hastane para basıyor. Vatandaş zor durumdaymış, ayın sonunu getiremiyormuş kimin umurunda!

Bitmedi!

Şahin, Hayat Hastanesi’nin sahibi Ahmet Özkul’un eşi, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez’in öz halası olduğuna dikkat çekti.

Ve ekledi, Erdönmez’in öz kardeşi ile Mustafa Dündar’ın kızı evli.

Akrabaların buluştuğu belediye, süper vallahi!

Büşra Şahin, otoparkla ilgili Dündar’a ‘ne oluyor burada’ diye soru sorduğunda, ‘hayal ürünü bunlar’ cevabını almış.

Muhterem Başkan, arazinin otopark olarak hastanenin kullanımına verildiğinden haberiniz yok mu?

Mecliste sizi zora sokan muhalefet yaptığı için İYİ Partililere cevap vermeyerek, yaşanan sorunların üzerini örteceğinizi mi sanıyorsunuz?

Şimdi Bursalılar merak ediyor Mustafa Dündar,

Bir sürü reklam verdiğiniz, haberlerini yaptırttığınız Elmasbahçeler Kültür Merkezi’nin yeri neden değişti?

Otopark olarak kullanılan alanı kime vereceksiniz?

Veya burasını ne amaçla kullanacaksınız, yoksa satacak mısınız?

***

Düşünsenize, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büşra Şahin’e muhalefet yaptığı için ‘dilin çok sivri’ diyormuş.

Sizin isteğinize göre muhalefet olur mu başkan?

Yoksa size sürekli piş piş yapılmasını mı istiyorsunuz?

Meclis toplatışına gelip süs bitkisi gibi oturmakla, Osmangazi’ye ancak kötülük yapılır başkan?

Bu arada Mustafa Dündar Başkana ilgi çekici bir not da iletelim.

Son zamanlarda İYİ Partililer Osmangazi meclisinde yaptıkları konuşmaların görüntülerini belediyenin basın biriminden istediklerinde, aldıkları cevap çok ilginçmiş. “Biz sizin görüntülerinizi çekmeyi unuttuk”.

Ardı ardına böyle hadiseler yaşanınca, Büşra Şahin’de ‘kendi kameramızı getirmek zorunda kaldık’ dedi.