Her nedense Ramazan ayı geldiğinde ekran yüzü olmuş hocaları daha çok görürüz.

11 ay ortalıkta olmayan bir gün Allah rızası için çıkıp haksızlık, hukuksuzluk ve toplumdaki kokuşma için bir kelam etmeyen hocalar bakıyorsunuz Ramazan’da hiç alakası olmayan tamamen bel altı konularıyla ilgili beyanatta bulunuyorlar.

11 ay aç kalan insanlara oruçlu musun? Dercesine insanlarla alay ediliyor.

Bu “hocalardan” Ramazan ayında şekere, ekmeğe, ete ve en temel gıda maddelerine neden zam yapılıyor bırakın bu ayda insanlar et yesin diye ağızlarından çıkan bir kelam duydunuz mu?

Ekranlarda fakirliğe methiyeler dizen zatlar Mercedes arabalara binip en lüks yerde iftiralara katılıyorlar. Fakire gelince sen şükret peygamberimiz de fakirlik içindeydi.

Tamam, fakir elbette şükretmeyi bilecek ancak fakirin gözünün içine baka baka onu aldatırcasına hüküm vermek hocalığa yakışmıyor. Bugün bir ekmeği evine götürürken hesap kitap yapan biri iftarda nasıl et yemeği yiyecek.

Ülkemiz zor günlerden geçir olabilir bu zorluğu toplumun çoğunluğunu oluşturan garibanlar neden çekiyor. Madem Müslüman bir ülkeyiz çıkarın bir kararname bu ayda insanlar dinini ibadetini iftarını en iyi şekilde yapsın.

Sofrasında iftar için hurma, et ve lüks ürünler olsun istemiyor vatandaş. Vatandaşın derdi karnını doyurmak. Dünya genelinde bir kriz yaşanıyor aldatmacasına inanın insanlar itibar etmiyor. Bu ülkede insanlar son iki yıldır doyasıya soğan, patates yiyemiyor…

Petrole hammaddeye gelen zamlara tamam da patates ve soğan neden pahalı. İneğin bağlamak için toprağa çakılan kazığın bile yeşerdiği bereketli topraklarda neden patates soğan yetişmiyor.

Ver çiftçiye mazotu ucuz bakalım ne olacak.

Ona buna çekilen peşkeşler, kamudaki araç israfı be şatafattan ödün ver bak bakalım nasıl üretim olmuyor.

Süzün özü toplumun bu halde olması alimlerin “Fesat’a” uğramasıdır. Alimler hakkı savunsa adrese teslim fetva yerine Kura’an-i kerime sünnete göre hareket edip konuşsa bu halde olmayız.

Alim fesada uğrarsa vay toplumun haline.

Ey hacı ve hocalar gelin sadece 1 ayda değil her zaman helal ve haramlardan konuşalım. Ancak yolunda 5 yaşındaki çocuğun bile orucu neyin bozduğu değil herkesin bilmediği helal ve haramlardan konuşun.