Son günlerde ekonomiden, siyasete siyasetten pek çok konuya o kadar ilginç olaylar yaşıyoruz ki, nereden nereye dememek elde değil.

Ahlaksızlık almış başını gidiyor. Bir zamanlar toplumun gıptayla baktığı kurum ve kuruluşlar bugünler de farklı şeylerle anılıyor.

En basiti ve benim yaşadıklarım üzerinden yola çıkarak birkaç örnek vererek sizlere bir şeyler anlatacağım.

Bundan yaklaşık 17 yıl önce İmam Hatip ortaokuluna kayıt olmak istedim. O dönem İmam Hatip liseleri çok başarılı ve gözde okullar arasındaydı. Ben de orada okumaya karar kıldım. Ancak yoğun talep üzerine okulun yaptığı bir sınav vardı benim gibi orayı tercih eden öğrencilerin velileri bugün tıpkı üniversite sınavına giren gençlerin aileleri gibi dışarıda sınav süresi boyunca çocuklarının başarılı olabilmesi için dua ediyorlardı.

Çocuğum sınavı geçsin geçsin de sporda üniversite sınavlarında ve tüm müsabakalarda başarıdan başarıya koşan Yalova İmam Hatip ortaokulunda okuyabilsin.

Bunu neden anlattım. Geçenlerde okulun önünden geçtim öğrencilerin bel altı muhabbetleri beni derinden sarstı. Bunun istisna olabileceğine ihtimal vererek kendi kendimi teselli ettim. Bu tesellim maalesef uzun sürmedi.

Bugün hepimizin de yakından takip ettiği gündeme bomba gibi bir gelişme düştü. Bursa’da bir okulda ki etkinlikte dansöz oynatılmış.

Bırakın Milli Eğitime Bağlı bir okulda bu tür ahlaksızlığın yapılmasını Herhangi bir okulda da yapılması ayrı bir rezalet. Ülkemizde eğitim veren hiçbir okulda böyle ahlaksızlığın yapılması kabul edilir değil. Burada ihmal değil kasıt aranmalı. Bu tür hareketler dini mübin insanların temiz duygularıyla oynanıyor.

Yazık ve günah. İslamiyet’e “sözde Müslümanların” verdiği zararı bu dine düşman olanlar vermemiştir. Buradan defalarca uyarıyorum bir kez daha söylüyorum lütfen çekin elinizi bu dinin üzerinden bu dini pis işlerinize alet etmeyin. Bu dinden soğuyanların bütün vebali boynunuzda dünyada telafisi mümkün olabilir ancak ahirette telafisi asla mümkün olmayan bu günahlardan sakının