Ülke olarak daha doğuda meydana gelen depremin verdiği acı tahribatı üzerimizden atmamışken bir bakıyorsunuz birilerinin ego ve koltuk sevdalığı yüzünden bu acılar konuşulmamak üzere gündemden düşüyor. Vatandaş ekonomik kriz yaşarken adalete susamışken nedir bu siyasi hırs. 6 lider bir araya geliyor bir buçuk yıl müzakereler oluyor masanın bir ayağı altılı masayı devirmem millete ihanet etmem diye onlarca demeci varken en son toplantıda mutabakat metnine imza atamış biri olarak masadan ayrıldığını açıklıyor.

Milletin bu süreçte onca sorunla uğraşırken adeta bir şok yaşadı. Ancak şaşırılacak bir durum yok. Bu masadan ayrılan şahsın geçmişte çok da iyi bir icraatına rastlanmış değil. 1990’lı yıllarından tutun bakanlık dönemine kadar pek çok irdelenmesi gereken işleri var. Kendi partisinde barınmayan daha sonra parti kurup seçime katılması engellenen ve bu engeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine demokrasi hediyesi olarak verilen 15 milletvekilinin o günkü çabalarını unutan kişiden ortaklık sadakati beklenmez.

Her 6’lı masa toplantısı sonrası siyasi ahlak ve etik maddelerinin altına imza atan kadın partisi dışındaki görevleri başında iki büyükşehir belediye başkanına cumhurbaşkanı adayı olun diye çağrı yapıyor. Nerede siyasi ahlak… kanaatimce altılı masanın eli rahatladı. İYİ Partili pek çok kişi genel başkanlarının bu hareketinden mustarip. Çoğu partisinden istifa etti.

Şu gerçeği unutmamak gerekir, doğu ve güneydoğu halkları bu masanın bir ayağından hiç hoşlanmıyordu. Bu hoşlanmayanların masaya olan rağbeti arttı. Öte yandan HDP’ye oy vermek istemeyen ancak altılı masada bu kadının olduğundan rahatsız olan bir kesim de artık rahatlıkla bu masaya oy verecek.

Kaybedilen bir şey yok. Sonradan olacak krizin seçimden önce olması avantaj. Çünkü aday fark etmez soruyoruz vatandaşlara seçimde oyunun rengi değişecek mi? ‘hayır’ diyor peki adayın bir önemi var mı isteğin bu yönetimin değişmesi değil mi evet. Onun için ümidimizi kaybetmeyelim. Her şeyde bir hayrın olduğunu unutmayalım.

Sözün özü demokrasiye saygısı olmayandan ortak olmaz 5 parti 1 partiden büyüktür. 2 büyük şehir adayı da tek kişiden büyüktür. Onun için kazanan demokrasi olacak. Şunun da altını çizmeden geçmeyelim… TARİH YAZMAYACAK TARİH OLACAKSIN EY AKŞENER…