Ekim 2021’den bu yana artan enflasyon ve gıda fiyatları halkın belini büktü.

Vatandaş evinde artık çorba kaynatmıyor. İthal Mercimeğin kilosu olmuş 30 lira. Soğan patates ve yumurtaya yanaşılmıyor. En temel yiyecek olan ekmek artık lüks bir gıda maddesi olmuş.

Gazeteci olarak işimiz gereği halkın içindeyiz emin olun artık vatandaş geçim derdine düşmüş. Siyasilerin otobüs üzerinden ekranlardan dedikleri kullandıkları sözler pek umurunda değil insanların. Vatandaş ısınma ve geçinme derdine düşmüş. Kime dokunursan bin ah işitiyorsun, elektrik ve doğalgaz faturaları kiraları geçti.

Kar krizi, konuşan çocuk ve balığı neden yedi diye kamuoyunu iki gün meşgul edebilirsiniz ancak milletin gündeminde geçim var. Evde soba yakmaya kalksa yine kömür alamayacak durumda olanlar var. Bırakın seçimi bırakın artık, inin sokaktaki vatandaşın halini hatırını sorun. Ağzını açıyorsunuz telefonun ne marka, evin önündeki arabalara bakın diyorsunuz. Hak etmiyor mu ülkenin insanı arabaya binmeye akıllı telefon kullanmaya.

Bir yandan milli gelir arttı diyeceksin öteki taraftan da vatandaşın telefon ve arabasıyla kafayı bozacaksın. Kimsenin umurunda değil, artık partisi siyasisi çarşıda pazarda gündem ekonomi. Esnafa zam yapma diyeceksin kendin elektrik ve doğalgaza zam yapıyorsun herkes bunun farkında.

Bu ülkenin gönlü güzel insanları Twitter hesabından fakir fukaranın faturasını ödemek için seferber olurken ey siyasi sen de mecliste bir şeyler yap. Konuş, eleştir, çare üret.

İktidar ve iktidara talip olanlara buradan sesleniyorum bunları yaparsanız iktidar, yapmazsanız iktidardan düşersiniz.

-Emekliye zammı bir daha ele alın

-Öğretmenlerin maaşlarını gözden geçirin

- Temel gıda fiyatlarında indirimi uygulayın

- Elektrik ve doğalgaz zammını geri alın

-Kaşıkla verip kepçeyle alma devrine son verin

-Vergi ve sair meblağlarda insaflı olun

- Çitçiyi ve üreticiyi destekleyip kollayın

- Adaleti tesis edin

- Dini siyasete alet etmeyin

- Toplumu kutuplaştırmayın

-Siyasete çocukları alet etmeyin

-Vatandaşa tepeden bakmayın, hakaret etmeyin