Uyananları, uyuyanları hayal kırıklığına uğratmayan, insani standartları koruyanlara rastlamak gittikçe zorlaşıyor.

Slogana gelince böbürlenen, iş icraata geldiğinde acayipleşenlere, saçmalayanlara rastlıyoruz.

Yıldırım’da Uyumayan Kütüphane’yi hayata geçiren Oktay Yılmaz, belediyede çalışan etkili, yetkili fanilerin liyakatli adımlar attığını takip edebiliyor mu, yoksa ayakta mı uyutuluyor, doğrusu pek emin değilim.

İlçenin karmaşık semtlerinden birisi olan Zümrütevler Mahallesi Zülal Sokak’ta bundan, 4 sene önce 9 dairesi olan 3 katlı bina inşa edilmiş.

Haliyle yapının otoparkı da söz konusu.

Otomobiller için tasarlandığı belirtilen garaj, ahbap çavuş ilişkisiyle çizilip ortaya çıktığı için, bırakın aracı, kanepeyi bile nizami şekilde yerleştirmek mümkün değilmiş.

Şöyle ki, müteahhit ve yapı sahibi, otoparka ruhsat alabilmek için ite kaka bir aracı içeriye sokmuşlar. Hatta aracın tamponları bu icraat gerçekleşirken duvarlara sürtünmüş.

Otomobili otoparka indirenler, rahat bir nefes alıp fotoğrafını çekerek Yıldırım Belediyesi’nin bu işlerle ilgili birimine, otoparkın içinde araçların barındığını kanıtlamışlar.

Olay yerine gelip tespit yapması gereken Yıldırım Belediyesi’nin malum birimindeki görevliler, kendilerine belge olarak sunulan fotoğrafı görmenin mutluluğu içinde, Zümrütevler Mahallesi Zülal Sokak No. 11 adresine gelmeye gerek duymamışlar.

Binanın ikinci giriş noktasının genişliği 2 metre 20 santim civarında olan otoparka dairelerde ikamet edenler, araçlarını park edemediklerinden dolayı, aman burası boş kalmasın düşüncesiyle koltuk, masa, sandalye, kışlık erzaklarını muhafaza ediyorlarmış.

Araçlar otoparka giremediği için mahallenin farklı noktalarına bırakıyorlarmış.

Nasıl ama süper bir hizmet, çek fotoğrafı gönder belediyeye, al ruhsatı!

Sözün bittiği yerdeyiz.

Akıl alır gibi değil.

Ne gerek var olay yerinde inceleme yapmaya, buraya bir otomobil sağlıklı bir şekilde girebilir mi demeye, tespitte bulunmaya, bak gönderilene, çak imzayı, bitir işi. Ne demişti Turgut Özal, “benim memurum işini bilir.”

Süper vallahi, içine araç giremeyen otopark!

Yıldırım Belediyesi’nde imar işlerinin de bu şekilde ilerlediğini, yürüdüğüne inanmak istemiyorum.

Başkan Oktay Yılmaz’ı makam aracıyla, adı geçen mahalledeki binayı ziyaret etmesini, otoparkına girmesini rica ediyor, marifetli memurlarının icraatına dünya gözüyle şahit olması gerektiğini düşünüyorum.  

Asıl mesele şu aslında, zihinlerde sürekli Yıldırım çakması için “vicdanları” uyanık tutmak lazım.