Kaldırımda yürüyen 100 kişiye partilerin yaptığı temayül yoklaması nedir diye sorsanız, sanırım birçoğunun ilgi alanında olmadığını anlarsınız. Çünkü sabit ve dar gelirli vatandaşın, emeklinin derdi, ayın sonunu getirebilmek.

Gelin görün ki halk, ilgi alanına girmeyen mevzulardan bir süre sonra şikayetçi olmaya başlıyor. Öğretilmiş çaresizliğin ablukası altında olduğunun farkına varamıyor, vardırılmıyor.

Ömrümüz yeterse, 2024’ün Mart ayının son günü yerel seçimde oy kullanacağız. Yaşadığımız şehri, ilçeyi, 5 sene yönetecek belediye başkanlarını seçeceğiz.

AK Parti Bursa’da dün elektronik temayül yoklaması gerçekleşti.

İl, ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları asil yönetim, meclis üyeleri, mahalle başkanları, parti üyeliği devam eden önceki dönem milletvekilleri, parti üyeliği devam eden önceki dönem il ve ilçe başkanları ile il disiplin ve hakem kurulu üyeleri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde oy kullandı.

Büyükşehir, Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım ve diğer ilçelerde aday görmek istedikleri kişiler için oy kullandılar.

Partililerin çoğunda ise eskiden beri şu kanaat hakim, “biz oy kullanıyoruz ama son kararı Ankara  veriyor.”

Maalesef bu şekilde konuşmalar yüksek sesle dillendirilmiyor; sadece kendi aralarında yapılan çay ve kahve sohbetlerinin potasında buharlaşıyor.

***

Hepinizin malumudur, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı, diğer ilçeleri kıskandıracak bollukta aday adaylarının yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Aday adaylarının arasında belediye başkanlığı yapmış tecrübeli isimler yer aldı.

Osmangazi Belediye Başkan adayı olabilmek için tanıdık simalar da başvuruda bulundu.

Uzun zamandır Büyükşehir için PR yapan, algı oluşturan mevcut belediye başkanı Mustafa Dündar da ağzından baklayı çıkardı.

“Beştepe beni görsün” çabası içinde olan Dündar, geçtiğimiz hafta Bursa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yanından poz vermeyi ihmal etmedi.

Aday adayları, şimdiden istihareye yatmaya başlasalar da, Erdoğan’ın tasarrufunu, ekibinin etkisini de bir yere not etmek gerekiyor.

Lafı uzatmadan topa girelim,  

Edindiğim bilgiye göre, Osmangazi Belediye Başkan adayı 14 Mayıs’ta vekil yapılmayan ve bugün için hazırlanan, Mustafa Esgin olacağı yönünde.

AK Parti Genel Merkezi, Esgin’i belediye başkanlığında değerlendirmekte kararlığı olduğu söylendi.

Eski il yöneticisi ve Ankara’yla bağlantıları olan kaynağım, Mustafa Esgin’in yüksek ihtimalle Osmangazi için ilan edileceğini dile getirdi. 

2014’te Nilüfer’de sahaya inen Mustafa Esgin’i, 10 yıl sonra Osmangazi’de görebiliriz.

Anlaşılan Mustafa Dündar’a teşekkür edilecek, adaşı Mustafa ile yola devam denecek.

Kum saati işliyor, bekleyip göreceğiz.