Bir hafta önce BTSO’da 380 komite, 155 meclis üyesi belli oldu, meclis üyelerinin yüzde 35’e yakını değişti.

2013’te girdiği zorlu yarışı kazanan İbrahim Burkay, yapılan son seçimde tek adaydı, karşısına rakip çıkamadı.

Dolayısıyla Bursa’daki iş insanlarına vizyon katan yolda yürüyüş devam ediyor.

Burkay göreve geldikten sonra GUHEM, BUTEKOM ve TEKNOSAB gibi projeleri hayata geçirerek Bursa’nın adını Türkiye’ye duyurdu.

52 bini aşan üye sayısıyla BTSO’nun çıtasını en yükseğe çıkardı

Yanı sıra,

Yurt dışı, yurt içi fuarlar sayesinde sanayicinin küresel müşteri ajandası genişledi. İhracatta atılan adımlarla birlikte üretimin artması, ülke ekonomisine katkıları herkesin malumu.

İş insanlarının başını döndüren UR-GE projeleri, yeni iş kapılarının açılmasını sağladı.

Üyelerden bir kez daha güvenoyu alan BTSO Başkanı Burkay, yeni kararlar, yeni projelerle yeni dönemin kapısını açacak.

***

Bu arada,

Yeni seçilen meclis üyeleri de bu süreçte, BTSO çatısı altında, Bursa’ya daha fazla katma değer katacak didinişte olmalılar.

Bacasız sanayi turizmden, odanın yeni projesi tarım OSB’ye kadar birçok alanda farkındalık oluşturmak ve gençlerin sanatkarların arasına katılması için mesai harcamalılar.

Hatta…

İlerisi için en büyük sıkıntı olarak ön görülen gıda arzıyla ilgili, kapı komşumuz Bulgaristan’ın topraklarını İngiliz, Alman, Fransız, ABD, İtalyan, İsveç’ten gelen yatırımcıların satın aldıklarına şahit olmuştum. Komünizm çökmeden Sovyet Rusya’yı doyuran on binlerce verimli araziyi ele geçirip, şimdiden planlamayı yapan bir vizyonla adım atmışlar bile.

Dolayısıyla Burkay’ın dediği gibi neden bizim de 5 milyar dolar tarım ihracatımız olmasın.

Neden Hollanda gibi olmayalım?

Bununla birlikte, üzerine daha çok gidilmesini istediğimiz bir konu var.

Başkan Burkay’ın, Uludağ’ın yılın 12 ay turizm yapılması adına önce Bursa dinamiklerini, ardından da Ankara’yı harekete geçirmesi, dünyanın en ulaşılabilir zirvesinin kamp merkezine dönüştürülerek, ‘Davos’ olması için adımlarını sıklaştırmasını bekliyoruz.

Bitirirken, BTSO’nun yönetiminde ve meclis üyeliklerinde değişiklikler olması gayet doğal. Irmak Aslan, Aytuğ Onur ve Yüksel Taşdemir gibi isimler yönetimde yer almazken, onların yerine Erol Kılıç, Abidin Şakir Özen ve Hakan Batmaz ekibin yeni yüzleri oldu.

Dediğimiz gibi yeni yüz yeni kan, yeni can demektir. Yeni adımlarını, projelerini heyecanla bekliyoruz.

Görünen o ki,

Yeni süreçte de iş insanlarının ufkunu açan BTSO’yu, ihracat, üretim gibi en stratejik alanlarda öncü rolüyle izlemeye devam edeceğiz.