Bursa Büyükşehir meclisinde alınan kararlara AK Parti’nin bir üyesi olarak el kaldırmayı farz olarak görmüştü, dönemin İnegöl Belediye reisi Alinur Aktaş.

Biraz hafızamızı yoklayalım,

Recep Altepe’ye görevden el çektirildikten sonra Büyükşehir’in koltuğuna oturan Aktaş’ın ilk şovu, Beştepe’ye selam çakıp, makam aracı saltanatına son vermek oldu!

Algı operasyonu, siyasetin en büyülü mesleği olduğu için bazıları bu lokmayı afiyetle yedi!

Hatta Aktaş, daire başkanlarına işinize toplu taşıma ile gidin mesajını verirken, kendisi de belediye otobüslerinde, metro vagonlarında poz verdi…

Tabi cama sürülen sulu boya kısa sürede döküldü, büyü ortaya çıktı; daire başkanları da makam araçlarıyla keyif sürmeye yeniden başladı.

Bununla da yetinmeyen, Hakan Çavuşoğlu’nun üfürmesiyle Aktaş, sağlıktan anlamayan, çalıştığı hastanede hekimlere evrak götüren hizmetli Mehmet Fidan’ı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı koltuğunu emanet etti!

Böylelikle tasarruf ve yalın belediyecilikte de çağ atlamış oldu!

***

Tasarruftan, savurganlığa dönecek olursak…

Büyükşehir, 2020 senesinde 157 araç kiralama ihalesine çıktı!

Bursalıların aklıyla alay edildiğine dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Alinur Aktaş’a tepki göstermişti.

Nasıl ama milletin parasıyla saltanat!

Ve bu koyu gölgenin etrafında ‘yalın yönetimden’ bahsediyor Alinur Aktaş!

İlçe belediye başkanlarıyla Merinos’ta, ‘kurtlar vadisi’ tedirginliği ile yapılan toplantıda,  yalın yönetim sayesinde belediye 72 milyon kara geçmiş.

Ancak…

‘Nasıl bir kar, hangi kalemlerde tasarruf yapılmış’ belli değil.

Başka bir konuyu daha hatırlayalım; göreve getirildiğinde ‘işe yaramayan, Bursa’ya faydası olmayacak’ diye hava attığı projelere sahip çıktı Aktaş.

Hangileri mi?

Birisi Vakıf Park, diğeri Mustafakemalpaşa’daki gençlik merkezi projesi.

Önce karşı çık, sonra cilalı sözlerle sahiplen!

Nasıl olsa Bursa’da, havuzun içindeki bazı medya, bu şehirde olup bitenleri göstermemek için büyük gayret içinde.

Kimse de sormuyor ‘yalın yönetimci’ Aktaş’a, “Bursa’da trafiği 2 yılda sorun olmaktan çıkaracaktın, ancak İstanbul Caddesi, Ankara ve İzmir yolunda yaşanan trafik utancı yüzünden, otomobillerin depolarından eksilen kaç tane 72 milyon liralık yakıt buhar oluyor?”

Aktaş bu soruya yalın cevap versin, şapka çıkaracağız; hatta Uludağ’da 12 ay bedava tatil taahhüt etmek boynumuzun borcu olsun!

Bizim tek arzumuz var; neticeye ulaşmak.

Gelin görün ki sürekli patinaj, sürekli heba sezonu; yoksa Hatice’yle ne işimiz olur!

Bakın hala,

Makedonya’da, Bosna Hersek’te Recep Altepe’nin geleneksel hale getirdiği sünnet düğünlerine katılım sağlayan bir belediye reisimiz var bizim…