Korona ile mücadele kapsamında alınan bazı tedbirlerin uygulanması, kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabının başlamasıyla sona erdi.

15 ayın ardından vatandaşlar, doya doya piknik yapabilecek.

İmkânı olanlar; dağ, deniz, yayla, parkları tercih edecek.

Hafta sonu hava koşulları müsait olursa, akla gelen her yeşillik alan dolup taşacak.

Yanı sıra…

Bursa’da ikamet edenlerin ve Bursalıların yaz aylarında kavurucu sıcaklarda serinlemek, nefes almak istedikleri ilk güzergah Uludağ ve çevresi oluyor.

Kayın, kestane, kavak ve çam ağaçlarının gölgesi açık hava oteline dönüşüyor; sabah başlayan piknik keyfi güneş batasıya kadar devam ediyor.

Bizim için büyük bir nimet olan, hala talan edilmeyen, betonlaşamayan Bursa’nın akciğerlerinde misafir olurken dikkat etmemiz gereken tek ve en önemli husus, çevre temizliği.

Örneğin mangal yapmak, kömürü yakmak için her tarafta kuru dallar var. Ne olur gittiğiniz yerlerde ağaçların dallarına el sürmeyin.

Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun; pet, cam şişelerinizi, plastik bardaklarınızı, çöpünüzü ortalıkta bırakmayın, konteynerlere atın.

Bursa’nın dağı, denizi, ovası bizim babamızın malı olmadığı gibi, vali, milletvekili, kaymakam, belediye başkanı ile randevularınızda nasıl titiz davranıyor en güzel elbiselerinizi giymeyi akıl edip, ilk bakış, görüş önemlidir düşüncesiyle hareket ediyorsanız, bu şehrin piknik alanlarına da aynı gözle bakıp korumak, kollamak zorundayız.

Unutmayalım ki, söndürmediğiniz mangal ateşi, etrafta bıraktığınız çöpleriniz, ateş yakmak için kestiğiniz, kırdığınız her ağaç dalı,  kalitesiz bir yaşam sürmemizin en büyük sebebidir. Bir de oraların asıl sahiplerinin, börtü- böceklerinin, hayvanların doğal alanını, düzenini bozmamış oluruz.

Dolayısıyla, evinize misafir gelmeden önce vakit ayırıp yaptığınız temizliğin çok azını, Bursa’nın bağrında geçirdiğiniz vaktin miniciğini ayırın ki, evdeki görüntünüz, piknik alanlarına yansısın.

Böylece evlatlarımıza da örnek hareket sergileyerek daha duyarlı yetişmelerini sağlarız.

Bu arada havaların iyice ısınmasıyla yangın tehlikesini de göz ardı etmeyelim!