Deva Partisi Bursa teşkilatını anlamak için sanırım insanüstü özelliklere sahip olmak gerekiyor.

Genel Başkan Ali Babacan kendini anlatmak için platform platform dolaşadursun, sokaklarda trollerden, ara sıra vatandaştan fırça yesin, bu şehirde kendisinin görevlendirdiği İl başkanı da, anlama gayretsizlikleri ile onun çabalarını baltalasın.

Hele ki geçtiğimiz cumartesi yapılan Deva Partisi Bursa İl Kongresi’nde mevcut başkan Serkan Özgöz’le devam kararı almaları bir anlamda başarısızlığı taçlandırmak oldu.

Öncelikle şunu belirtelim, bizler sadece Özgöz’ün muhalefet yapamamasına itiraz ediyor, bu şehirde onlarca sorun, skandal arşa yükselirken sessiz kalmasının yanlış olduğuna dikkat çekiyoruz.

Yoksa birilerinin Bal Göç’e kirli çuval giydirmeye çalışması gibi bir emele, haysiyete sahip değiliz.

Özgöz sadece, sokağa çıkmak yerine parti içi kulislerle, delegeleri baskı altına alarak adeta il başkanlığı koltuğuna yapıştığını gördük.

Biz gördük ama kongrenin yapıldığı salona giren, ön saflara doğru ilerlerken, diğer başkan adayı Erman Kızılyel’e ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasını, arka koltuklara itilmesini fark edemeyen, demokrasi demokrasi diye avazı çıktığı kadar bağıran Ali Babacan’ın görmemesi, etrafına objektif bakamadığının açıklı delilidir.

O zaman akıllara ister istemez şu soru geliyor, Serkan Özgöz Deva’nın mı, yoksa AK Parti’nin mi il başkanı?

Başka bir anormallik ise AK Parti kongrelerinde işaret edilenin il başkanı olduğu, karşısına başka bir adayın çıkmasına itiraz etmeyen Deva Partisi genel merkezi, Özgöz’le aynı kayığa bineceğini belli etmesi nasıl izah edilebilir?

Seçimi kaybeden Erman Kızılyel, Deva Bursa ile ezberleri bozup, “muhalefet plazada değil, halkın içinde yapılır” diye yola çıkmıştı ama delegelere ya derdini anlatamadı ya da iddia ettiği gibi eş, dost akrabalar Özgöz ve ekibi tarafından delege yapıldı!

Öte yandan, Merinos’un en büyük salonunu farklı illerden gelen il başkanları, muhalefet parti ve STK temsilcileri tarafından dolduruluyorsa, bu kongreye Bursa’daki sade vatandaş ilgi göstermiyorsa, oturun, açıklı halinize ağlayın veya “muhalefet evciliği” oynamaya devam edin, başarısızlığı taçlandırın!

Evet, seçim bitti. 14 ay önce atanan Serkan Özgöz’ün bugüne kadar muhalefet yaptığını göremedik, şimdi yeniden seçildi, sandıktan çıktı!

Artık uçan, yaldızlı balonları da oldu Özgöz’ün.

Bakalım yeni süreçte ne yapacak, bizi şaşırtacak mı?

Alinur Aktaş’ın uykularını kaçıracak, Bursa’daki skandalları Türkiye gündemine taşıyabilecek mi?

Zincirlere vurulmuş, alarm takılmış çiçek yağına ulaşamayanlara, umut saçabilecek mi?

Yoksa taca atılan bu şehrin sorunlar yumağı topuna bakmaya devam mı edecek?

Bekleyip göreceğiz, Abidin!