Çok zor bir dönemde, uçan kuşa borcu olan bir kulübü yönetmeye, ‘karaya oturan gemiyi biz yüzdüreceğiz’ kabilinde iddialı sözler söylemişti Emin Adanur.

Kongre sürecinde, her gittiği yerde transfer tahtasını açacaklarını belirtti.

Böyle zorlu ve borçların gırtlağa kadar dayandığı bir süreçte, Emin Adanur’un tahtayı açacağız sözüne, vaadine ‘bazıları şüpheyle, kimileri burun kıvırarak, bazıları ise reklamını yapıyor’ şeklinde değerlendirdi.

Şimdi hep birlikte hatırlayalım,

6 Haziran’da yapılan kongrede Hayrettin Gülgüler başkan seçildi.

Ve süreç başladı.

İddia ediyorum,

Bazı küçük kafalar, Emin Adanur vaatlerinin hiçbirini gerçekleştiremesin diye dualar etti, kamuoyu yapmaya çalıştı.

Ortalıkta fesatlık taklaları atanları kendi yuvarlanmaları ile baş başa bırakan Adanur, Bursaspor’dan alacağı olanlarla görüşmelere başladı.

Bu arada, kum saati yeni sezon için işliyordu.

Ardından, camiayı heyecanlandıran adımları atmaya başladı genç yönetim lideri; kararan dosyalar tek tek aydınlatıldığına dair sosyal medya hesabından paylaşımlar yapınca, haset- fesat grubunun iştahı kapanmaya başladı.

Temmuz ortasına doğru Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendisine eyvallahı olmayan Emin Adanur’a değişik hesaplar yaparak,  Timsah Arena’nın ticari alanlarını Gençlik Spor İl Müdürlüğüne devretmeye kalkıştı.

Aktaş’ın yaptığı bu inanılmaz hata, Bursaspor taraftarını ayağa kaldırdı, “sen kendini Bursaspor’un üstünde mi görüyorsun?” sorularına muhatap oldu!

Camia öyle büyük tepki gösterdi ki,

Kendini aklama peşine düşen Aktaş, açıklama üzerine açıklama yapsa da, macun tüpten çıkmıştı.

Bu arada, tek hedefi Bursaspor camiasının yüzünü güldürmek olan Emin Adanur, transfer tahtasıyla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyordu.

Ve 30 Temmuz akşamı Adanur, “44 kişi/kurum ile anlaşma sağlandı. Kalan:0. BURSASPOR SEN ÇOK YAŞA, CANIM FEDA OLSUN SANA!” şeklinde camiayı sevice boğan tweet atarak, transfer tahtasının açıldığını ilan etti.

Göreve geldikten 55 gün sonra verdiği sözü tutan, Bursaspor taraftarının güvenini kazanan Emin Adanur, ‘biz sözümüzü tuttuk, şimdi sıra Bursa’da diyerek, “Ayağa Kalk Bursa” kampanyası başlattı.

Kampanya başlayalı daha 3 gün bile olmadan, genelde Bursa’dan, özelde Türkiye’den Bursaspor’a maddi destek yağmaya başladı.

Hele dün şampiyon takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın yapılan çağrıya sessiz kalmaması, ölü taklidi yapmaması bizleri çok duygulandırdı.

Açıkça ifade ediyorum, isterseniz anket de yapabiliriz; bu kampanyayı Alinur Aktaş başlatmış olsaydı, kampanya fiyaskoyla sonuçlanır, hatta sessiz sedası sonlandırılırdı.

Neden diyecek olursanız, güven başka bir şey. Verdiğin sözü kısa sürede tutmak başka bir duygu.

Şimdi, bir tarafta Bursaspor camiasına ve Bursa’ya verdiği sözleri tutan Emin Adanur,  diğer yanda ise 2 yıl içinde Bursa’da trafik sorun olmakta çıkacak deyip, her gün kulakları trafikte çınlatılan Alinur Aktaş.

Dolayısıyla billboardlarda reklam yapmakla, tarihe kazınmak başka bir şey gülüm!

Şimdi…

Koca koca sezonları, seneleri boşa giden, heba olan Bursaspor, tahta açıldıktan sonra, doğru ve akıllı transferlerle yeni sezona hazırlanıyor.

Allah mahcup etmesin…