Adamın birisi şikâyet etmişti,

Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık Daire Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube’de yolsuzluk soruşturması başlamıştı.

Geçtiğimiz Nisan ayında da, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun dizinin dibinden ayrılmayan Sağlık Daire Başkanı Mehmet Fidan sessiz sedasız görevden alınmıştı.

Sonra olanlar oldu, şapka düştü kel göründü!

Müsaadenizle, Fidan’ın gönderilmesiyle ilgili 18 Nisan’da yazdığım yazıyı hatırlatmak istiyorum:

“Gelelim, sessiz sedasız görevden el çektirmeye…

Alinur Aktaş, ricayla koltuk verdiği, tepkilere neden olan o mevzuya.

2021 yılının Ekim ayında Mehmet Fidan’ın Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı olan Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nde 1.5 milyon liralık yolsuzluk skandalı ortaya çıktı.

Şube Müdürü Neşet Kaya görevden alındı.

Teftiş Kurulu mecburen soruşturma başlattı.

Süreç yaklaşık 6 ay sürdü, bardaktaki su taştı.

Bilinen kirlilik ortaya fışkırdı.

Sonuç itibariyle Mehmet Fidan, görevden alındı.

Şimdi merak edilen şu, Fidan Şevket Yılmaz Hastanesi’ne mi dönecek, yoksa başka bir yerde mi görevlendirilecek?

Ya da yaşananların ardından istifa mı edecek?

Ballı, kaymaklı memurluk kazanmış biri, kalkıp ben oynamıyorum, istifa ediyorum demez herhalde!

Bu arada, Mehmet Fidan’ın alınmasına, AK Parti’den belediye meclis üyesi seçildikten sonra Yıldırım Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yaparken Oktay Yılmaz’ın mesajıyla görevden alınan yakın dostu Ali Mollasalih, çok üzülmüş, karalar bağlamıştır.”

***

Teftiş Kurulu’nun soruşturması neticesinde, mezarlıktan fışkıran mangırlar ortaya saçıldı.

Sağlıktan anlamayan, 2019 seçimlerinde Çavuşoğlu’nun seçim ekibinde yer alan Mehmet Fidan’a 500 bin TL para cezası kesilmiş. Aynı şekilde Neşet Kaya’ya da 500 bin olmak üzere, taciz soruşturması nedeniyle görevden el çektirilen Şahin Tezcan’a da 320 bin lira ceza verilmiş.

İşin garip tarafı,

Teftiş Kurulu, yaptığı incelemeler sonucunda Fidan ve Kaya’yı suçlu buluyor, ceza kesiyor ama bu şahısların memuriyetleri hala devam ediyor.

İnsanın aklına şu soru geliyor, madem suçlular, madem ortada yerde kocaman bir kirlilik var, neden memuriyetlerinin sonlandırılması için süreç başlatılmıyor?

Bu kişiler boncuklu mu?

Bu şahsiyetlerin yerine başkalarının adı yolsuzluğa karışsaydı, memuriyetleri yine devam eder miydi?

Merak ettiğim bir başka mevzu ise,

Mehmet Fidan’ı Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a rica ederek Büyükşehir’in Sağlık Daire Başkanlığına paraşütle inmesini sağlayan Hakan Çavuşoğlu’nun vicdani durumu. Ne de olsa yanında gezen adam görevden alındı, suçlu bulundu, para cezasına çarptırıldı.

Bilenler bilir, Çavuşoğlu’nun Fidan gibi yanından ayırmadığı teyemmüm taşçı Ali Mollasalih’i, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz görevden almıştı. Şimdi bu fani, Mudanya Üniversitesi’nin mütevelli heyetinde görev yapıyor. Ne güzel değil mi?

Hiç merak ediyor musunuz, köşe yazarlarına çiğ köfte, alabalık, teneke tavuk yedirip, bu günler için sarıp-sarmalayan, aman bir şeyler yazmasınlar, görmesinler, duymasınlar diye algı oluşturan Mollasalih, Mudanya Üniversitesi’ne nasıl geldi?

1,5 senede 2 partiden istifa edip, AK Parti’ye katılmadan önce iktidar partisinin ekonomik politikalarını, ampul kırıp, gaz lambalı basın açıklamalarıyla eleştirip öne çıkan, vuvuzelacı Mollasalih’in elinden kim tuttu?

Hangi ilişkiler öne çıktı?

***

Öte yandan…

Ne garip ki, Uludağ’ı dört mevsim turizme açmak için 4 sene önce koskoca Veysel Eroğlu’nun gözünün içine bakarak söz veren, sonra ortalıktan tüyen, üniversitenin onay alması için Ankara’da yoğun çaba sarf eden Hakan Çavuşoğlu’nun, Bursa için yaptığı bir tane hayırlı hizmetini hatırlayan var mı?

Mesela Hızlı Treni gören var mı?

Dört dağ ilçesinin insansızlaşmaması için ne yapmıştır?

Tabakhaneler Bölgesi turizm merkezi olacakken, TOKİ’ye armağan edilmesine neden karşı çıkmamıştır?

Ne gerek var böyle şeylerle meşgul olmaya, bunlar için kafa yormaya, Bursa için saçını süpürge etmeye.

Olsun, ne de olsa kürsüye davet edilirken “İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanı” diye anons edilmekten daha şahane ne olabilir ki, Kamil!