Yerli üretim, ihracat, ar-ge.

Bizim ülkemiz için 3 önemli slogan ve vazgeçilmez bir gerçek.

Bu şuurla hareket eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursalı sanayiciye her alanda destek olduğu gibi, ufuk açan projelerle şehrimizin üretim aksına köprü olmaya devam ediyor.

Geçen hafta sonu hepimizi gururlandıran,

2022’de banttan inerek yollara selam verecek olan,

Birilerini kıskandıran,

Milli otomobil fabrikasının temeli Gemlik’te atıldı.

Tabi…

Dev projenin kentimiz sınırlarında yer alması için yoğun çaba sarf eden aktörlerden birisi, hiç kuşkusuz İbrahim Burkay olduğunu belirtelim.

Burkay’ın Bursa adına gayretinin meyvelerini toplamasının altında yatan neden TEKNOSAB, KOBİ OSB, BUTEKOM, Uzay Havacılık, Model Fabrika, BUTGEM ve uluslararası fuarların yanı sıra ileri teknoloji odaklı projeleridir.

Sadece kağıt üzerinde değil.

Ayağı yere basan kalıcı işlere imza atan BTSO, Bursalı sanayiciyi küresel aktörlerle yarışmasına alan açan refleksiyle, 1961 yılında başlayan ‘Devrim’ hayalinin gerçeğe dönüşmesindeki didinişi, takdir edilmesi gerekiyor.

İki hususu hatırlatmakta yarar var.

BTSO’nun harmanladığı,

Kamu – sanayici – üniversite işbirliğinde Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmalar kent ve ülke ekonomimize önemli kazanımlar getirecek.

Ve ‘Bursa büyürse, Türkiye büyüyecek.’

Dolayısıyla,

Yerli üretim, üretenlere alan açılması, dünya ile buluşturulması…

Bursalı sanayiciye kol kanat geren BTSO ve Burkay’ın milli otomobilin doğumuna şahitlik edecek olması da ortak sevincimizdir.