Biz yardım yapacağız, hava atacağız, sen para gönder!

Adamın canı yanmasa, binası yıkılmasa Kestel’in nerede olduğunu, etrafındaki fabrikaların bacalarından çıkan zehirlerden de haberimiz olmayacaktı!

Can yanması başka bir şey, hele o canın cebinden çıkan paralar buhar olursa, bir anda İbrahim ve Musa oluyor insan!

Keşke, haksızlığa uğrayanlara da böyle atarlanıp, savcılığa gitse, feryat etse ama olmuyor işte, illa kendi canı yanınca burası çıkmaz sokakmış deniyor!

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın ve yardımcısı Haluk Kürel’le ilgili iş insanı Yakup Yamaç’ın Cumhuriyet Savcılığına yaptığı şikayetle birlikte ortalığa saçılan iddialar, halının altına süpürülmek istense de, sofranın kırıntıları orta yerde duruyor!

Zaten,

Hiç hesabı bozanla, bozacı, şıracı, ayrancı bir olur mu, olmuyor ne yazık ki!

Yaldızlı sofralarda yapılan açıklamalar, manşetler bataklığı kurutmaya yetmiyor!

Dün CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, AK Partili Kestel Belediyesi’nde yaşananları bir kez daha gündeme getirdiler. Bu işin takipçisi olduklarını, “aynı skandal CHP’li belediyelerde” yaşanmış olsaydı ki, “Yalova’yı” örnek gösterdiler, İçişleri Bakanlığı’nın anında harekete geçtiğini, geçeceğine dikkat çektiler.

Karaca devamında: “Kaçak inşaatı da, kaçak inşaat yapanı da savunmak durumunda değiliz. Asla da savunmayacağız. Ancak bir gurbetçi işadamının kaçak inşaata teşvik edilmesini hoş görmek de asla mümkün değildir. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ile aynı siyasi görüşte olduğunu savcılık şikâyet dilekçesinde kendi açıklayan AKP’li işadamı Yakup Yamaç, kaçak inşaat yapmasının bedelini villasının yıkılmasıyla ödemiş bulunmaktadır. Ancak burada hesap ödemesi gereken tek kişinin gurbetçi Yakup Yamaç olmadığının altını çizmek istiyoruz. AKP’li Belediye Başkanı Önder Tanır ile istifa ettirdiği yardımcısı Haluk Kürel’in yakınlıkları Kestel’de bilinmeyen bir konu değil. Para-pul işlerine sadece Haluk Kürel bulaşmıyor. İşadamı Yakup Yamaç ile defalarca görüşen Belediye Başkanı Önder Tanır’ın da “bağış” adı altında para istediği Cumhuriyet Savcılığı’na verilen şikayet dilekçesine ve Yakup Yamaç’ın adliyedeki beyanlarına yansımış durumdadır. Kısacası Belediye Başkanı Önder Tanır, sadece kankası Haluk Kürel’i istifa ettirerek bu işten kendini sıyıramaz. Kim ne aldı, ne verdi, suç var mı, suçlu var mı, ortada rüşvet mi var, irtikâp mı var, yoksa her şey sadece kuru iftiradan mı ibaret? Bunları bizim bilmemiz imkân dâhilinde değil. Yargılamalar yapılır, ilgili mahkemeler kararını verir, kim ceza alır, kim beraat eder, anca o zaman adalet yerini bulur.”

Durum bu beyler ve bayanlar.

Güzellikler dünyası ortaya çıkmasaydı, gönder iki kere 10 bin Euro da, erzak yardımları için istenilenleri de, Amsterdam seyahatlerini de Bursalılar bilmeyecekti.

Başkan yardımcısı istifa ettirilerek bu iş kapanır mı kapanmaz mı bilinmez ama Önder Tanır’ı da AK Parti Genel Merkezi görevden alacağını veya “istifa et” diyeceğini de kestirmek bir hayli zor, kuzum!

Ama yeni Türkiye’nin selameti için “ak”lanmak gerekir.