Asgari ücretli işçi, bir tutam maaşıyla ayın sonunu getirmeye çalışan emekli, neredeyse her şehirde mantar gibi biten, büyük hayallerle gittikleri üniversiteden mezun olan, mesleğini yapamayan öğrenciler, yolsuzlukları, arsızlıkları, kupon arazileri, arsaları, daireleri, binaları ve daha birçok sütten çıkmış ahbap çavuş ilişkisini sadece duyar, rahatım bozulmasın diyenler ise tepki göstermez.

Bursa’nın en eski semtlerinden birisi olan Çekirge’de muhtarlık yapan Çekirge Mahalle Muhtarı Coşkun Alıntaş, biraz huysuz, biraz laf dinlemeyen, biraz da kimsenin önünde eğilmeyen, ellerini göbeğine götürmeden konuşmasını beceren bir fani. 

Mahallesindeki sorunları çözmeyen belediyeleri, vatandaşın da aklını başına getirmek, bilinçlendirmek için “size hizmet etmesi gerekenler mahallenizle ilgilenmiyorsa, uykularını kaçıran eylemlere imza atmak zorundasınız” mesajını veren, gördüğüne sözle haykıran, dalkavukluğu sevmeyen, yaramaz bir Bursalı.

Geçen gün Coşkun Alıntaş, mahalle sınırlarında bulunan bir taşınmazla ilgili çok büyük bir iddia ortaya atarak, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı göreve davet etmiş, tabiri caiz ise “açıklama yap” demişti. 

Ancak,

Aradan 3 gün geçmesine rağmen Oktay Yılmaz, akrabalarının küçük paralara satın aldığı iddia edilen evle ilgili, “asla böyle bir şey yok” diyen bir çıkışta bulunmamış.
 

Çekirge Muhtarı Coşkun Alıntaş, yaklaşık 5 yıl önce, Milli Emlak’ın Verem Savaş’a verdiği ama içinde madde bağımlılarının barındığı evle ilgili girişimde bulunmuş. Burasını kültürel faaliyetlerde kullanmak,  spor kulübü, halk eğitimi merkezi ve daha birçok faaliyetlerin gerçekleşmesi hayaliyle adım atmış. 

Kendisine olmaz denilmiş.

Yetkililere kaça satarsınız sorusunu sorduğunda ise 1 milyon Lira cevabını almış.

Dikkatinizi çekerim bu rakam 5 sene önceki rakam, hem de Çekirge’de.

Aradan beş yıl geçtikten sonra ne olmuş derseniz, daire fiyatlarının yanına yaklaşılmadığı, işçinin, emeklinin avucunu yaladığı bir dönemde, şuan en az 7 milyon değerindeki taşınmaz,

O müstakil bahçeli ev, Muhtar Alıntaş’ın duyduğuna göre 900 bin liraya Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın akrabalarına satılmış.

Şimdi bu iddiaları Başkan Oktay Yılmaz, çıkıp ya doğrulamalı ya da yalanlamalı.

“Bizim kupon işlerde tarağımız, bezim olmaz” demeli.
“Akraba kayırmacılığı yapmam, bizim inancımıza, bizim davamıza yakışmaz bu mevzular” demeli.

Hz. Ömer’in kemiklerini sızlatacak işlere bulaşacak kadar güç zehirlenmesine uğramadık” demeli.

Yılmaz, her ne kadar "teyemmüm taşıyla" ilgili ilgili şuana kadar doyurucu açıklamalar yapılmasa da, Çekirge’deki taşınmazla uzaktan, yakında ilgisi, alakası olmadığını açıklaması lazım.