Sanayi, kültür ve turizm şehri Bursa'da mevcut yolların artık araç sayısını kaldıramadığı, sağır sultana bile malumu oldu.

Resmi rakamlara göre trafiğe kayıtlı araç sayısının 1 milyon 200 bini aştığı şehirde, trafik çilesi alınan tedbirlere rağmen hala sürüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, araç sürücülerinin korkulu rüyası haline gelen trafik keşmekeşliğini bitirmek için bazı pratik çözümleri hayata geçirdi, geçirmeye de devam ediyor. Ama artan araç sayısı ile birlikte ilçe belediyelerinin akıl almaz projeleri, çekilmez hale gelen trafiği adeta korku filmi haline döndürüyor.

Şöyle bir bakın,

Son yıllarda yapılan binalarla birlikte Yunuseli - Hamitler - Güneştepe civarındaki nüfusta on binlerce artış yaşandı. Bununla birlikte araç trafiği de bölgede müthiş bir şekilde arttı.

Alman Kanalı diye bilinen Yunuseli Fuat Kuşçuoğlu Caddesi'ndeki trafik çilesi ve ağaç katliamına her nedense kimse gıkını çıkaramadı. Açılış için gün sayan ve reklam kampanyası başlatan AVM'ye ulaşımın kolaylaşması için belediyeler adeta yarışa girdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, AVM yönetiminin üstlendiği köprülerle bölgenin adeta genetiğiyle oynadı. Aylardır devam eden köprülü kavşak inşaatları sebebiyle sürücüler toz duman içinde yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Burada tek sevindirici yön, bütün bu yolların ve inşaatların parasının AVM yönetimince karşılanması.

Ancak parayı veren düdüğü çalar misalini çoğaltırsak, yani herkes kafasına göre parasını verip köprü, yeni yol yapmaya kalkışırsa olan yine halka olur.

Tabi ki şehir ekonomisine katkı sağlayacak her türlü yatırımın desteklenmesi gerekiyor. Ama bunu yaparken Hz. Ömer adaletiyle, kırı kırk yararak yapmak gerekiyor.

'Eee parasını verdim kime ne?' derseniz bu anlayış kökten yanlış olur.

Şimdi şehri yöneten idarecilerimize soruyorum; Yunuseli Alman Kanalı’ndan en son ne zaman geçtiğiniz?

Vatandaşlarımızın her gün maruz kaldığı toz toprağı hiç gördünüz mü?

Tabi yerine yenisini dikeceklerdir ama bölgede kaç ağacın kesildiğini bilen varsa beri gelsin!

Halkımızın ne yaşadığını bilmeyen yöneticilerimizin olmadığını düşünüyorum.

Bir Bursa sevdalısı olarak buradan sesleniyorum; günlük planlarla şehri yönetmeyin.

Küçük esnafı perişan eden, gelenekselliği tarihe karıştıran AVM'lerle birlikte, kapitalizme kapılarak şehirde yaşayan insanların konforunu kısıtlamayın, trafik özgürlüğünü engellemeyin.

Şehrimize yeni atanan Bursa Valisi ile Bursa Emniyet Müdürü'nden rica ediyorum.

Lütfen bölgede aracınızla ya da yaya olarak bir tur atın.

Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız!