Bursa’yı sevdiğini söyleyenler ile bu şehirde yaşanan sıkıntıları dertlenenlerin sayısı elbette bir değil.

Mesela iktidarın vekilleri hep bir ağızdan kadim şehre değer kattıklarını dile getiriyorlar. Asillerin birçoğu ise, “ne olur ne olmaz, her işe burnumuzu sokmayalım” düşüncesiyle hareket etmenin daha faziletli olduğuna inanıyorlar…

Azınlıkta olan, az sayıda fani ses ise Bursa’nın sorunları için dertlenmeye, öneri getirip, ezber bozmaya çalışıyor.

Diğer taraftan,

Cumhur İttifakının kıymetli ortağı MHP’nin Bursa Milletvekilleri durumu idare etmekle yetiniyor.

Mesela merak ediyorum.

Yüksel Baysal’ın yazı başlığında kullandığı,

“Bursa’nın Türk siyasetine kazandırdığı marka ismi MHP Genel Sekreter İsmet Büyükataman”,

4 sene önce Uludağ’da, son başbakan yardımcısı olarak kürsüye çıkan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun, 1 yıl gibi kısa süre içinde Uludağ’ı senenin 12 ayı turizme kazandırılacağını söylemesine rağmen, zirvenin yaz aylarında neden ıssız olduğunu mevkidaşına sordu mu?

Büyükataman, haliyle Devlet Bahçeli’yi gölge gibi takip ettiği için Çavuşoğlu ile TBMM kulislerinde karşılaştığında, çay, kahve sohbeti yaparken,

“Bak güzel kardeşim, bunca yıl geçti, Uludağ’da hala 3 ay turizm yapılıyor. Süper Lig’i hayal ederken, düştüğü yerden, bir alt lige düşen Bursaspor, Afyon’a kampa gidiyor. Bu durum Bursa’ya yakışmıyor. 40 sene önce Uludağ daha kaliteli bir bölgeydi. Belki sen hatırlamazsın ama Türk futbolunun ünlü kulüpleri zirvede sezon başı hazırlıklarını yapıyorlardı. Bunca imkan, bunca kudret var ama Bursaspor gibi Uludağ’ı da küme düşürdük” diyebilmiş midir?

Gerçekten İsmet Büyükataman’ın da Uludağ gibi bir derdi var mıdır?

Mesela CHP ve İYİ Parti’nin Bursa vekillerinin gündemine zirve neden girmiyor?

Sözle, yazıyla marka olmak, yapılmak kolay. Önemli olan sandıktan çıktığın şehre değer katabilmek, akan gözyaşlarını dindirebilmek.

Diğer yandan, gençliğini, ömrünün 40 yılını Bursaspor’un peşinde harcayan amigo Selim Kurtulan, Yeşil- beyazlı takımın gurbet ellerde kamp yapmasını hiç sorguladı mı?

Bizim Uludağ’ımız varken, Türkiye’nin 5. büyük sanayi ve turizm kentinin takımı neden Afyonkarahisar’da kamp yapıyor diye aklından geçirdi mi?

***

Şimdi kocaman bir fırsat geldi önümüze.

Bugünden itibaren AK Parti Bursa, “gönül gönüle buluşmaları” sloganıyla halkla buluşmaya başlıyor.

17 ilçede vatandaşla bir araya gelecekler, milletvekilleri dert dinleyecek, yaşanan sorunları not alıp çözmeye çalışacaklar.

Nasılsa 2023 için geri sayım başladı, bu fırsat kaçmaz.

Yapacağınız şey, sokakta, caddede, iş yerinde, pazarda, markette karşılaştığınız AK Parti Bursa Milletvekillerine Bursaspor’un düştüğü durumu ve Uludağ’ın 4 mevsim kamp merkezi haline getirilememesinden dolayı başka şehirlere taşınması olsun.

Bir de burası var tabi; Tabakhaneler Bölgesi.

Sağlık turizminin en önemli alanı olacakken, bir anda TOKİ’ye nasıl dönüştü, gerçekten bravo!

Sahi Bursa kadim bir şehir mi, yoksa kahırlara şahit olduğumuz bir kente mi dönüştü, Vicdan?