Her gün rafındaki malı azalan, vergi kamburu, kira, elektrik, doğalgaz, su, resmi tefeci bankaların kıskacında kıvranan esnafın feryadına susan, başka tarafa başını çevirenlere STK diyebilir miyiz?

Denmez ama gel bunu bazı aklı evvellere anlat.

Mesela,

1944 doğumlu, 78 yaşında.

Dile kolay, 28 yıldır Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin başkanlığını yapıyor.

Koltuğu, makamı ne kadar çok sevdiği ilerlemiş yaşından anlayacaksınız.

Kimden söz ediyoruz, BESOB Başkanı Arif Tak’tan…

İnanılmaz bir hırs, siyasetçilere, iktidarın yanlış politikalarına bugüne kadar gıkını çıkarmayan bir fani.

Son 10 senede,

Ticaret erbabını anasından doğduğuna pişman eden, iflas ettiren,

AK Parti hükümetinin palazlandırdığı üç harfli zincir marketler Bursa’yı istila ederken, Arif Tak ve ekibi, sünnet, nişan ve nikah törenlerine katılmayı tercih ettiler.

Pandemi döneminde de sustular.

Her sokakta açılan zincir marketlere, yaşanan trajedilere esnafın tepki göstermemesi için azami gayret harcadılar. Özellikle iflas eden meslektaşları bu ekibi kaygılandırmadı, vicdanlarını sızlatmadı.

Sadece bu saydıklarımı göz önünde bulundurarak, demokratik tavırla, Arif Tak ve ekibinin yalnızlaştırılmasını gerektirmez mi?

Birazcık tefekkür edildiğinde, manzaraya bakınca insanın yumruklarını sıkası geliyor ama bu herkese ait bir mesele, tabi ki tek başına üstesinden gelinebilen cinsten bir mücadele değil!

Böyle bir tabloyu muhalefet yapanların görmesi gerekiyor ama bazıları masal dinlemeyi tercih ediyor.

***

İktidarın ekonomik politikalarını yerden yere vuran, yaşanan olumsuzluklara duyarsız kalanları uyaran DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, vizyonunu, misyonunu, ufkunu, Ankara’dan verdiği mesajları anlamamakta direnen, onca demokrasi toplantılarına katılmasına rağmen Bursa’da patinaj yapmaya devam eden DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz, Arif Tak’ı yüce makamında ziyaret etmiş!

Partilerinin sosyal medya hesaplarından da,

Tak ve yönetiminden zor şartlar geçiren esnaflarla ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını,

Nazik ev sahipliklerinden dolayı da Arif Tak ve heyetine teşekkürlerini sunmuşlar.

Nasıl ama süper dimi!

Bu tarihi buluşmadan bir gün önce Serkan Özgöz, yine sosyal medya hesabından AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın 2023 hedeflerini eleştirerek,

“2014’te açıkladıkları 2023 hedefleri :

500 milyar $ ihracat

2 Trilyon $ Yurt İçi Hasılat

%5 İşsizlik

Kişi Başı 25 bin $ gelir.

Bugün:

%30 genç işsizlik,

800 milyar $ Yurt İçi Hasıla

Kişi Başı 8.000 $ gelir,

%100 enflasyon.

Yıldırım neye hazır? Millet pazara çıkamıyor” demiş.

Kısacası Özgöz Gürkan’a “bak, gör, iktidar esnafı, işçiyi, iş insanlarını, köylüyü, çiftçiyi ne hale getirdi” demek istemiş.

Muhalefet refleksi elbette çok önemli ama yapabilmek, kamuoyu oluşturmak ise daha önemli. Tabi böyle bir hedefin varsa, gizli ajandan, hesabın, ince düşüncelerin yoksa!

Esnafın anası ağlarken, Bursa o malum marketler tarafından istila edilirken, BESOB’un 78 yaşındaki başkanı Tak ve arkadaşları, sistemin safında yer aldıklarının farkına varamayan bir il başkanı ve ekibi.

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, her gün diri diri mezara giren, çocuklarının yüzüne bakamayanların yanında yer alacağına, sabah başka, akşam başka eylemlere imza atacağına, vicdanıyla hareket edeceğine, taht meraklısı Arif Tak’ın büyüsüne kapılmasını, ipine sarılmasını, kuyuya atılanların acısını duymamasını nasıl alkışlayalım, takdirle karşılayalım?

Tam da,

Özgöz özlenen muhalefeti ne zaman yapacak, şehirde iktidarın ezberini ne zaman bozacak diye düşünürken, siyasete dönmek için yoklama çeken Tansu Çiller karanlığı ile Babacan’a Bursa’dan umut bağlayanları hayal kırıklığına uğratıyor.

Ali Babacan da, kendisine Bursa’dan gelen aylık faaliyet raporlarına bakınca, ilk seçimde sandıktan çıkacaklarını sanıyor.

Kusura bakmayın ama bu kafayla, inatla siz daha çok patinaj yapmaya devam edersiniz!