Muhalefet 14 Mayıs’ta tarih yazacağını söylüyor.

Bahar gelecek, yüzler gülecek sloganları atılıyor.

Normalleşmeden bahsediliyor.

En önemlisi de sandıklara sahip çıkılmasıyla ilgili ciddi uyarılar yapılıyor.

Şimdi sıkı durun,

İYİ Parti Bursa’nın Yıldırım teşkilatı, yöneticileri, mevcut üyelerin arasından seçtiği vatandaşları bilgileri dışında sandık müşahidi yazmış.

Üyeler, sandık başında duracaklarını telefonlarına gelen mesajla öğrenmişler.

Seçime 9 gün var.

Türkiye’yi İYİ’ler yönetecek diye yola çıkan, kapı kapı gezen, azar işiten, iftiralara uğrayan, aşağılanan, terörist ilan edilen Meral Akşener’in partisinin Yıldırım teşkilatındaki siyasetçileri, 14 Mayıs’ta yapılacak olan tarihi oylamayı acayip ciddiye almışlar!

Be mübarekler,

Bursa’da Avukatlar günlerce eğitimden geçirildi, ne yapmaları gerektiği kendilerine anlatıldı.

Anlaşılan o ki, sandık başında duracak olan kişilerin günlerce eğitimden geçirildiğinden bu yönetici arkadaşların haberi yok.

Hiçbir şekilde irtibata geçmedikleri partilerinin üyelerine, sizi sandık müşahidi yaptık demek, tek kelimeyle intihardır!

Hele ki mesaj gönderip, “sizi sandık müşahidi olarak görevlendirdik” “gidin şu mahalleye, şu semte, şu ücra köşedeki ilçenin okulunda görevlisiniz!” demek…

Süper vallahi!

Bunun adına koordinasyonsuzluk denir.

Görülen o ki, yukarıdan aşağıya kadar kopukluk yaşanıyor.

Dışarıdan bakan, tek tük gazeteleri, internet sitelerindeki haberleri takip edenler, İYİ Parti’nin Bursa teşkilatlarını acayip zinde, bilinçli olarak görüyor ama içi seni, dışı beni yakan bir tablo karşımıza çıkıyor!

Hem de, yüzüp yüzüp kuyruğuna gelinen bir süreçte.

Anlaşılan kendilerinde, “Ülkede ekonomik sıkıntı tavan yaptı, biz seçimi havada, karada kazandık” böbürlenmesi, zehirlenmesi hakim olmuş!  

Yazdıklarım birilerinin gücüne gidebilir ama kusura bakmasınlar.

Ben onların tuzu kuru akıl hocalarından değilim. Yazlıklarım, kışlıklarım, danışmanlıkların, 3-5 yerden maaşlarım yok. Demokrasicilik oynamıyor, sağa, sola da şirin gözükmüyorum.

Üstüne basa basa ve açıkça söylüyorum ki hangi parti olursa olsun, sandık başında durmamak atılan oyun çöp olması demektir. 

Kesinlikle, seçimin sandıkta kazanıldığını, oy pusulasına basılan mührün taşması durumunda yapılacak itirazı, algıyı, sandık başkanını hafiye gibi takip edilmesini, oy çuvalıyla sabahlanması gerektiğini biliyorum.

Sonuç olarak,

Aylardır sandık güvenliğinden bahsediliyor.

Bilmem kaç bin görevlimiz var deniyor.

Ama İYİ Parti Yıldırım’daki yöneticilerin bu haykırış ve feryatlardan haberlerinin olmadığını görüyoruz.

Liyakatsizlikten yakınanların, liyakatsizliği icat edenlere rahmet okutması çok üzücü.