Memleket Partisi Bursa 1. Olağan Kongresi dün Nilüfer ilçesindeki İbrahim Yazıcı stadında gerçekleştirildi.

Sıcak havaya rağmen, şu ana kadar 7 ilçede teşkilatlanan bir parti için ciddi bir katılımın olduğunu söylemeliyiz.

Misafirler arasında Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan ve bazı STK yöneticileri yer aldı.

Kurucu il başkanı Güner Aklan ve yönetimindeki Cavit Kaya, delegenin huzuruna başkan adayı olarak çıktılar. Her iki aday da, belli etmeseler de heyecanlıydı. Konuştuğum bazı partililer ibrenin Aklan’dan yana olduğunu ama Kaya’nın da sürpriz yapabileceğini söylediler.

Yazı tura atışı sonucunda divan kurulunun bulunduğu platformda partililere seslenen Güner Aklan’ın aldığı alkış, sandıktan kimin çıkacağının habercisi gibiydi ve öyle de oldu.

Güner Aklan yapılan seçim sonucunda 222 delegeden geçerli olan 96 oyu alarak resmen başkan seçildi. Cavit Kaya’ya ise 74 oyda kaldı.

Aklan, sandıklar kurulmadan önce yaptığı konuşmada, Bursa’da muhalefetin nasıl yapıldığını herkese göstereceklerini söyledi.

Evet, bu şehrin çoklu muhalefete, ama masa başında yapılmayan ciddi bir muhalefete ihtiyacı var.

Memleket Partisi Bursa’nın seçilmiş olan yönetiminde bu vizyon ve akşam düşündüklerini sabah pratiğe dökecek isimler var.

Umarım Güner Aklan, geçtiğimiz hafta masa başında yaptığı, il başkanlığında düzenlediği basın açıklamasına benzer çıkışlarını bundan sonra, Bursa’nın çok önemli sorunlarına ve iktidar belediyelerinin ezberlerini bozan tespitlerini bu kentte yaşayanların huzurunda yapar.

Unutulmamalı ki siyaset zorlu, bir o kadar da halkı bilinçlendirme sanatıdır.

Madem memleket için varız diyorsunuz, memleketin evlatlarının feryadını pazarda, sokakta, meydanda, caddede, tarlada, dağda, ovada duymak, öğretilmiş çaresizliğe son verecek adımları atmak gerekir.

Artık Aklan ve ekibi için muhalefet refleksi ile hareket edip, herkesin takdir ettiği, kendisine çekin düzen verdiği bir süreç başladı.

Ayrıca kongrede sandıktan çıkamayan Cavit Kaya’nın da seçilebilmesi için bir haftadır gösterdiği performansı, bundan sonra partisinin bir neferi olarak ortaya koyması gerektiğini düşünüyorum.

Yeni seçilen yönetimin yükü ağır ama herkes omuz verdiğinde yük taşıdıklarının bile farkına varmayacaklarını da hatırlatmak isterim.