Simit satan çocuğa 100 lira verip, tepsideki simitlerin hepsini almak isterken memleketin ekonomik çırpıntısını, emeklilerin küme düşmesini göremeyen, 21 milyonu aşan icra dosyasının Ukrayna’da olduğunu sanan,  AK Parti’nin Diyarbakır’dan belediye başkan adayı gösterdiği Mehmet Halis Bilden, bir anda ünlü oldu.

Bilden’e cevabı, İYİ Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı, milletvekili Selçuk Türkoğlu, İstanbul’dan verdi.

Evet, evet İstanbul’dan.

Partisinin Bursa’dan aday gösterdiği Türkoğlu, TOKİ mağdurlarına destek için gittiği mega kentte iki işi birden aradan çıkarıp, pazar tezgahı önünden Diyarbakır’a laf yetiştirdi.

Türkoğlu böyle hareketleri seviyor. Sevdiği için de hızını alamayarak Bursa varken İstanbul’dan Meral Akşener’e selam çakıyor.

Selçuk Hoca, 17 Ocak’ta Suriyelilerin semtine dönen, dönüştürülen, Çarşamba’da partililerle bir araya gelip, aday olduğunu hatırlattığı, pazar esnafını selamlamış, ardından sosyal medya hesabından şu ifadelere yer vermişti:

“Şehrimizde Çarşamba semti başta olmak üzere adeta “gettolaştırılmak” istenen bölgelerde yapacağımız özel çalışmalarla “Büyük Oyunu” bozacağız.”

Vallahi süper…

Sanırsınız ki genel seçim yapıyoruz, iktidarı oyluyoruz.  “Büyük oyunu bozacağız” diyor.

Acaba Türkoğlu’nun yanında fotoğraf veren İYİ Partili kardeşleri, dik duruş gösterip Çarşamba’da evlerini, işyerlerini kiraya verenlere , “sizler üç kuruş daha fazla kira alabilmek için bu göçmenlere dairelerinizi, dükkanlarınızı kiraya vermeye utanmıyor musunuz” demişler midir?

Mesela, Türkiye’nin dikkatini Çarşamba’ya çekecek hangi demokratik eyleme imza atmışlardır?

Çek fotoğrafı, paylaş sosyal medyadan, yap algıyı çekil kenara, afiyet olsun!

Kerameti kendisinde saklı Demokrasi ve Uzlaşma Grubu’ndan Selçuk Türkoğlu’na hiç mi eleştiri gelmiyor?

Hoca, sen belediye başkan adayısın, “içişleri bakanı filan olmayacaksın” hatırlatması yapılmıyor mu?

Yüksel Baysal ağabeyi de mi akıl vermiyor Türkoğlu’na…

***

Eğer Türkoğlu ezberleri bozmak istiyorsa, şöyle adım atabilir.

Örneğin, “Bursa aşırı göç alıyor, kesinlikle tersine göç başlatılmalı, iş takipçiliği yapmaktan şehir ve memleket meselelerine kafa yormayan hemşeri derneklerine, kafa çıkarıp, yüz vermeyen, dik duruşlarını” görmek istiyoruz diyebilir.  

Yoksa o tutmuş, bu yolmuş, bu pişirmiş, biz de yedik mevzuları heyecan uyandırmıyor.

Kendi kapısının önündekilere, merdivenlerinden çıkanlara ışık olamıyor, iyilik hareketi.

Daha önce İsmail Tatlıoğlu’na yapılan temayül numaralarında olduğu gibi!

Meclis üyeleri Büşra Şahin’i parti programlarına çağırmayıp, “kendimiz çalalım, heyecan da duymasak olur” gibi hareketlerin Bursa teşkilatlarına pek iyi gelmediğinin farkına varmalılar ama varamıyorlar!

Şöyle bitirelim, zoraki adaylık, kaybetmeyi baştan kabullenmek, insanı başka davalara, şehirlere sürüklüyor.

Sizler hafızanızı yoklayın, il başkanlığı döneminde sabah akşam Alinur Aktaş’a laf yetiştiren Selçuk Türkoğlu, neden Hakan Çavuşoğlu’nun ismini bugüne kadar anmadı, anamadı?

Aklıma geliverdi işte, Bursa’da yapacakları ziyaretler sırasında İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Fenerbahçe forması giymeyi unutmasın, çok renkli olur, farkındalık katarlar şehrimize!